T A O Z S E N
Feng-Shui 64 Baguás Iránytű Iskola
Feng-Shui Lakberendezés , Asztrológia, Sorselemzés, Radiesztézia

 
   

Sándor László
Asztrológus, Feng-Shui mester weboldala
06-70-630-8880
Minden jog fenntartva!

L é l e k m e l e n g e t ő

 

 Feng-Shui oktatás 55

"Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg, és érezd a virágok illatát."
Walter Hagen

 

 

 Földsugárzás tanácsadás 60

Vannak boldog könnyek, vannak fájó mosolyok. Mindig lesznek szerelmek, míg a Föld forog. Az élet szép, de élni tudni kell. Az élet harc, benne győzni kell.

 

 Feng Shui tanácsadás 16

Ragadj meg minden alkalmat, ami Önmagad megismerésére ad lehetőséget! A legtöbbet akkor nyerünk, ha tudjuk, kik is vagyunk, milyen érzelmeink is vannak, hova visznek minket gondolataink.

 

 Radiesztézia tanácsadás 81

Tartsd észben, egy valódi döntés mércéje az, ha rögtön utána cselekedni kezdesz. Ha nincs cselekvés, akkor a döntésed sem volt valódi.

 

 Radiesztézia felmérés 43

A hatalmas erdőtűz kioltja önmagát, a háborgó tenger megnyugszik. A természeti események ellentéteik keresésével egyensúlyozzák ki önmagukat, és ez az egyensúlyra törekvő folyamat minden gyógyítás lényege.

 

 Radiesztézia védelem 93

A szavak tökéletlenek, ezért a bölcs, csak korlátozottan hagyatkozik rájuk. A jelkép nem azonos a valósággal.

 

 Radiesztézia védelem 11

Visszatérés: A színes fényeket elegyítve ismét ragyogó, tiszta fényt kapunk.

 

 Feng-Shui tanfolyam 35

"Ne azt nézd, hogy az embereknek mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni."
Weöres Sándor

 

 Feng Shui oktatás 96

" Kizárólag az emberek képzeletében talál minden igazság hatékony és tagadhatatlan létezésre. A művészet, valamint az élet legfőbb irányítója a képzelet, és nem a kigondolás. "
Joseph Conrad

 

 Feng-Shui oktatás 8

Hasonlatokkal írjuk le a halált. Értelemmel ruházzuk fel. És történeteket szövünk arról, mi történik velünk, de valójában fogalmunk sincs. Amikor meghal valaki, nem látunk a testén túl. Találgatunk a reinkarnációról, beszélünk örökkévalóságról. Ám a halál átláthatatlan számunkra, egy rejtély. A birodalmában az idő értelmét veszti. A fizika törvényei sem érvényesek. A halál az idő ellentéte.

 

 Radiesztézia védelem 74

Minden embernek vannak gyöngeségei. Neked is. Miért vetsz mégis követ néha azokra, akik nem rosszabbak, nem jobbak nálad, hibáik legfeljebb más módon nyilvánulnak meg?

 

 Feng-Shui oktatás 81
"

Nem arra törekszem, hogy igazam legyen, hanem arra, hogy igazat mondjak."
Romain Rolland

 

 Földsugárzás tanácsadás 31
"

A világ nem ér véget a láthatónál. Ott a láthatatlan, és az sokkal nagyobb jelentőségű, mert sokkal mélyebb. A látható csak egy hullám a láthatatlanban. A láthatatlan az óceán. Ezért, amikor valami furcsa történik, ne tagadd meg, és ne zárkózz el tőle. Nyílj meg; engedd be. És minden nap sok-sok pillanat van, amikor a rejtélyes kopogtat az ajtón. Hirtelen dalolni kezd egy madár: hallgasd, és hallgasd a szíveden keresztül. Ne kezdd elemezni. Ne kezdj belül beszélni róla. Csendesülj el, engedd, hogy beléd hatoljon, amilyen mélyen csak lehetséges. Ne akadályozd a gondolataiddal. Engedj teljes átjárást neki. Érezd - ne gondold. Egész nap másként érezheted magadat, mert kora reggel találkoztál egy rózsával. Egész nap teljesen másként érezheted magadat, ha láttad reggel a napfelkeltét, és engedted, hogy eltöltsön. Egészen új embernek fogod érezni magadat, ha szárnyaló madarakat láttál, és egy pillanatig velük tartottál. Az életed változásnak indul. Ez az útja annak, hogy keresővé válj. Magadba kell szívnod a létezés szépségét, a puszta örömét, az elsöprő üdvösségét."


Osho

 

 Feng-Shui tanfolyam 32

Nem az van, hatással a jelenre, amit a múltban tettél, hanem amit a jelenben teszel, az teszi jóvá a múltat és változtatja meg a jövőt.

 

 Radiesztézia tanácsadás 41
"

Az élet játék, játszd. Az élet túl értékes, ne tedd tönkre."
Teréz Anya

 

 Földsugárzás felmérés 51

Az igazi férfi nem rohan ajtóstól a házba. Lassan közelít. Finoman megérint. Mögénk lép, nyakon csókol, a tenyere a tenyerünkben szikrát csihol. Az igazi férfi nem siet. Tudja, hogy idő kell a vágyhoz. Megvárja szépen, míg megszűnik körülöttünk a világ és már csak őt látjuk, már csak őt akarjuk. Nem elveszi, hanem odaadjuk. Nem eltűrjük, hanem befogadjuk. Úgy kúszik végig a testen, mint a nap. Nem kell hozzá más, csak egy férfi, aki szeretni tud, s egy nő, aki hagyja, hogy szeressék.

 

 Radiesztézia tanácsadás 31

"Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg, és érezd a virágok illatát."
Walter Hagen

 

 

 Földsugárzás tanácsadás 54

Egy barát lehet közel, vagy akár távol, De a szívedben mindig ott lesz, ne keresd máshol. Egy barát lehet kedves, őszinte, Minden problémát megoszthatsz vele. Amikor bánt valami neki elmondhatod, Egy igaz barát meghallgatja és, ha tudja megoldja gondod. Felvidít, ha rossz a napod, Mert ilyen egy igaz barát, hisz jól tudod!

 

 Földsugárzás felmérés 89

Tudásod, ismereteid, tapasztalataid akkor válnak értékessé, ha elhatározod, hogy a tanultakat alkalmazni fogod.

 

 Földsugárzás felmérés 16

"Nem a körülmények teremtik az embert; az ember teremti a körülményeket."
Benjamin Disraeli

 

 Feng-Shui tanácsadás 60

Az emberek nem véletlenszerű teremtmények; mindennek, amit teszünk, oka van. Lehet, hogy nem vagyunk tudatában ennek az oknak, de kétségkívül létezik valamilyen hajtóerő minden emberi viselkedés mögött. Ez az erő kihat életünk valamennyi területére.

 

 Feng Shui oktatás 3

Sokszor legyőzzük önmagunkat rosszul időzített kételyeinkkel és követelőzéseinkkel, vagy pedig hagyjuk, hogy a gyűlölet és a gőg elhomályosítsa az érzékelésünket. Elidegenedésünk önmagát gerjeszti.

 

 Feng-Shui tanácsadás 9

Különlegessé tesz bennünket, az a csodálatos képességünk, hogy adaptálni, vagyis átalakítani, formálni és irányítani tudjuk a tárgyakat vagy a gondolatokat, hogy valami olyat hozzunk létre, ami kielégítőbb vagy hasznosabb számunkra.

 

 Radiesztézia védelem 31

"Illatok, édes ízek,
de jó most elfeledni, hogy
Az élet rút és vad dolog."
Tóth Árpád

 

 Feng-Shui tanfolyam 32

Az emberek éppen olyan könnyen sikert tudnak elérni, ha elég élénken elképzelnek valamit, mintha tényleges tapasztalataik lennének. Ez azért van így, mert az agyunk nem tud különbséget tenni aközött, ha élénken elképzelünk valamit, vagy ha ténylegesen is megtapasztaljuk.

 

 Feng Shui oktatás 87

"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk"
Ernest Hemingway

 

***** Feng-Shui felmérés & tanácsadás : 2000 Ft/szoba + kiszállás + áfa ***** Radiesztézia/Elektroszmog felmérés & tanácsadás 1000 Ft/ szoba + kiszállás + áfa *****

 
Feng Shui Radiesztézia Asztrológia
 

Virágok, Növények, Kertészet, Növény dekoráció

 
 


A növények régen és manapság is mindig körülvették az embert. A növények sokkal régebb óta lakják a Földet, mint mi. A növények otthonunk igazi díszei, és általuk hangulatosabbá továbbá életteltelivé tudjuk tenni a környezetünket. A növények által CSI-ben gazdagabbá tudjuk tenni a környezetünket. A növények által tudjuk telkünket, kertté változtatni. Ismerkedjen meg a növényekkel és gondozásukkal, hogy szebbé, látványosabbá és CSI-ben gazdagabbá tudja tenni a lakó vagy munka környezetét, kertjét.Levél-dísznövények

Márványos Szobaifutóka

Scindapsus Aureus


A Márványos Szobaifutóka, közkedvelt trópusi kúszónövény. Csak fiatal és közepesen fejlett példányai alkalmasak szobanövénynek. Hegyes, ovális viaszos felületű leveleit változatos aranysárga foltok és pöttyök tarkítják, 8-13 cm-esek, jó tudni, hogy a természetes közegében a kifejlett példányok levelei elérhetik a 60 cm-es hosszúságot is. Jól tűri a háztartási port és piszkot, melyet időnként le kell mosni. Szépen felfutathatja egy moharúdra. Jót tesz a növénynek, ha lecsipkedi a szárvégeket, mert így jobban megőrzi bokros formáját.

Hőmérséklet:
A Márványos Szobaifutóka a téli hónapokban legalább 10°C-os hőmérsékletet igényel. De a nyári növekedési szakaszában 18-21°C az ideális számára.

Napfény:
A növényt olyan helyen tartsa, ahol a tűző napsütéstől védve van ugyan, de bőségesen éri közvetett fény. A fényhiány csökkenti a levelek tarkaságát, annyira, hogy szélsőséges esetben egyszínű zölddé válik. Ezen esetleg napi 8-10 órányi megfelelő mesterséges megvilágítással segíthet.

Öntözés:
Növekedési szakaszban bőségesen öntözze. Hagyja, hogy a talaj két öntözés között enyhén kiszáradjon. Télen tartsa éppencsak nyirkosan a földet.

Páratartalom:
A növekedési szakaszban magas páratartalmat igényel: permetezze vízzel, és amíg a levelek nedvesek, óvja a közvetlen napfénytől.

Tápoldat:
A kifejlett példányokat évente négyszer tápoldatozza.

Ültetés:
Tavasszal tőzeg alapú ültetőközegbe ültesse át, ha a növény növekedése ezt megkívánja. Ha moharúdra futtatja, akkor léggyökereket fejleszt, és ezekkel kapaszkodik a mohába.

Kertészeti ötletek

Angyaltrombita bűbáj


Az Angyaltrombita (Brugmansia x Candida) Közép Amerikában őshonos, gyorsnövésű, fél-fagytűrő cserje, amely erős illatú, lecsöngő trombita alakú virágokat hajt és hűvös, félárnyékos helyen érzi jól magát. Az Angyaltrombita nagyon mohó növény, a növekedési időszak alatt sok vizet és tápanyagot igényel. Kezelje évelőként a növényt a nyár végén a virágzás befejeződésével alaposan vágja vissza a csupasz szárakat, és a lakásban teleltesse át. Bár szemet gyönyörködtető látványt nyújt, az Angyaltrombita mérgező, tartsa tőle távol a gyerekeket és a háziállatokat.
Hozzávalók:
 • Virágtartócserép
 • Cserépdarabok
 • Ültetőközeg
 • Ültetőkanál
 • Növény:
 • Brugmansia x Candida

 • Előkészítés, ültetés:
  1./ lépés:
  Fontos megakadályozni, hogy a talaj kimosódjon a virágtartóból, ezért a virágtartó aljára helyezzen el néhány cserép törmeléket. Ezt követően, töltse fel a virágtartót földdel, de arra vigyázzon, hogy a cserép teteje és a föld feltöltése között legalább 5 cm magas szabad tér maradjon. Készítsen mélyedést a gyökérlabda számára.
  2./ lépés:
  Helyezze a cserjét a korábban kialakított mélyedésbe. Töltse meg a cserepet földdel, majd nyomkodja le. A cserjét növekedésének megfelelően ültesse át egyre nagyobb virágtartóba, amíg el nem éri kifejlett nagyságát.

  Növény dekorációs ötletek

  Növénydekorációs ötlet

  Ablak:
  Ritkán használt, vagy nem nyitható ablakba üvegpolcokat is tehet. Az üvegpolcokra telepített növények, akár a függönyt is helyettesíthetik. Arra vigyázzon, hogy a fényviszonyoknak megfelelő növényeket helyezzen el. Például: pihéslevelű szárnyaspáfrány, kerti boglárka, vénuszfodorka, Asparagus. A csüngő csokrosinda, és a pletyka ívben hajló foltos levelei és egy kis pálma ujjszerű levelei szépen ellenpontozzák a húsvéti kaktusz ragyogó vörös virágait és húsos leveleit. A Feng Shuiba fontos, hogy sok fény jusson be a helyiségbe, ugyanakkor az egészséges növények CSI-je ellensúlyozhatja az elveszett fényt. Az üvegpolcoknak köszönhetően szinte lebegnek a növények az ablaküveg előtt.

  Virág-dísznövény

  Kőtörő Fű II.

  Saxifraga (James Bremner)

  A Kőtörő Fű (James Bremner) változata egy mutatós, lágy levelű növény. Nagy, krémfehér virágai március végén jelennek meg a puha levélpárna felett. A virágzás idején igen tetszetős, csillag alakú virágok közepe élénkzöld. Sűrűn növő levelei a talaj felszínén apró tőlevélrózsákat képeznek. A növény külső megjelenés igen változatos lehet, a levélzet idővel vastag szőnyegként terjed a talajon, s a hajtások folyamatosan gyökeret vernek. A Kőtörő fajokat általában havasi növényként tartják számon, a hűvös és száraz környezetet kedvelik - hiszen természetes hegyi élőhelyeiken, a világ mérsékelt övi tájain is ilyen körülmények között fejlődnek. Esős időszakokban ügyeljen rá, hogy a növények rothadásnak ne induljanak. A kőtörőfüvek kiváló korán virágzó, dézsában vagy cserépben egyaránt nevelhető növények. Nevelje őket más havasi növényekkel együtt. Sajátos igényeik miatt nehezen vegyíthetők más dézsás növényekkel.

  Hőmérséklet:
  Valamennyi havasi Kőtörő Fű fagytűrő, jól viselik az alacsony hőmérsékletet, ha a gyökérlabdájuk száraz. A nedves, átfagyott gyökérlabda a növény gyors pusztulásához vezet

  Napfény:
  Ennek a fajtának igen változatos a fényigénye. Bőséges közvetlen megvilágításra van szüksége, enyhe árnyékban érzi magát a legjobban.

  Öntözés:
  A növény kora tavasszal virágzik, amikor sok a nedvesség. A talajt nyirkosan kell tartani, ám fontos a jó vízelvezetés. Olyan virágtartóban nevelje, amelynek alján sok vízelvezető nyílás található. A vizet ne öntse a növényre, hanem óvatosan az egyik oldalán öntözze a talajt. Télen a minimumra kell csökkenteni a nedvességet. A Saxifraga ebben az időszakban jobban viseli, ha inkább túl kevés, mint túl sok vizet kap. A növény tartóját, úgy helyezze el, hogy védve legyen a téli csapadéktól.

  Páratartalom:
  Nincs szüksége párásításra, könnyen rothadásnak indul, ha vízzel permetezi, vagy ha túlzottan sok természetes (közvetlen nedvesség) éri.

  Tápoldat:
  Ne műtrágyázza. Ezek a havasi növények eredeti élőhelyeiken sziklahasadékokban, tápanyag nélkül fejlődnek. A számukra szükséges tápanyagokat, az átültetéskor megtalálják a friss talajban.

  Ültetés:
  Három, négyévente ültesse át, ossza tövekre, az elöregedett részeket távolítsa el. Jó vízelvezető, 6,5 - 7,5 pH-értékű virágföldbe ültesse, melyhez 50 százalék folyami homokot keverhet, a talaj vízelvezető képességének javítására. Javasolt a növény töve körül sódert teríteni, a talaj felszínére, hogy a növény nyakát kevés nedvesség érje. Az elvirágzás után vágjon róla dugványokat, melyről szaporíthat.

  M.I.K.M.P.

  Támogatók

  FACEBOOK
  Műkedvelő Hedonista


  BLOG
  Lang Viktória
  Enterior


  Gestalt Asztrológia

  BLOG
  Műkedvelő Hedonista


  FACEBOOK
  Davidato Asia


  FACEBOOK
  Amaryllis Decor


  Lang Viktória
  Enterior


  Vanilla Day Spa

  Sárik Péter
  Jazz Zenész


  Medical Taping
  Izület és Izom
  Ragasztás


  Feller Adrien
  PanArom
  Natúrkozmetika


  Barkó Judit
  Kommunikációs
  Tréning


  Egyiptomi Főpapok
  Jóstemploma


  FACEBOOK
  Gestalt Asztrológia


  FACEBOOK
  LUCAVIZIO
  Vizuális Műhely


  FACEBOOK
  PanArom
  Natúrkozmetika


  FACEBOOK
  Vanilla Day Spa


  Amaryllis Decor