T A O Z S E N
Feng-Shui 64 Baguás Iránytű Iskola
Feng-Shui Lakberendezés , Asztrológia, Sorselemzés, Radiesztézia

 
   

Sándor László
Asztrológus, Feng-Shui mester weboldala
06-70-630-8880
Minden jog fenntartva!

L é l e k m e l e n g e t ő

 

 Feng-Shui tanfolyam 30

A gyógyulás egyensúlyi állapotának kialakulásához idő kell.

 

 Feng Shui tanácsadás 84

"A problémák az élet becsomagolt ajándékai - az ajándék a fejlődésben rejlik, amelyen átmegyünk, ha "kicsomagoljuk" a problémát."
Kurt Tepperwein

 

 Feng-Shui tanfolyam 56

A múltban azért ünnepeltek, hogy erősítsék, a közösséget összetartó kötelékeket.

 

 Feng-Shui tanfolyam 87

"Az vagyok, aki vagyok. Úgy se lehetek más: mért féljek hát fölfedezni,ki vagyok?"
Szophoklész

 

 Radiesztézia tanácsadás 5

Az emberek éppen olyan könnyen sikert tudnak elérni, ha elég élénken elképzelnek valamit, mintha tényleges tapasztalataik lennének. Ez azért van így, mert az agyunk nem tud különbséget tenni aközött, ha élénken elképzelünk valamit, vagy ha ténylegesen is megtapasztaljuk.

 

 Feng Shui oktatás 42

Mindannyiunkban sok hang szól, sok személyiség lakik, sokféle törekvés és hajlam próbál megmutatkozni. A megkülönbözetésük képessége, valamint az összes hang elhallgattatásának fortélya, hogy a valóság hangját hallhassuk, kötelező, ha el akarjuk érni a magasabb létállapotot.

 

 Radiesztézia felmérés 63

"Hamarabb elfelejtesz egy asszonyt, akit szerettél, mint azt, aki nem szeretett téged."
Tudor Musatescu

 

 Radiesztézia felmérés 76
"

Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma."
(Példabeszédek 25:28)

 

 Földsugárzás tanácsadás 43
"

Egy ölelés (...) sokkal többet jelent két test érintkezésénél. Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek. A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit, egy nappal meghosszabbodik az életünk."
Paulo Coelho

 

 Földsugárzás védelem 75

Minden dolog benne van a kezdő pillanatba: derűlátás, hit, eltökéltség, ártatlanság., elkötelezettség!

 

 

 Feng-Shui tanfolyam 28

A csend a belső béke kezdete. A megnyugvásé, az ellazulásé, a magunkba nézésé, az elmélkedésé. Amire mindannyiunknak szüksége van.

 

 Földsugárzás felmérés 98

"Lehet, hogy csak ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented a világot."
Gabriel García Márquez

 

 Földsugárzás védelem 13

Amikor az éppen a megfelelő alkalommal tett erőfeszítéseink gyümölcsei beérnek, rengeteg örömöt is hoznak.

 

 Radiesztézia tanácsadás 78

Ha csak egyetlen egész életedre ható (globális) korlátozó hiedelmedet megváltoztatod, akkor , abban a pillanatban változás következhet be életed sok, vagy akár minden területén.

 

 Feng Shui tanfolyam 94

"Semmi sincsen, ami mindenkinek egyformán tetszik,
Semmi sincsen, amit mindenki ugyanúgy szeret,
Ami más, mint az, amit, értéknek tartasz,
Az valaki másnak még érték lehet."
Bródy János

 

 Radiesztézia felmérés 35

Kezdeményezés:
Ne tévesszen meg
A kaleidoszkópszerű valóság.
A bölcsesség és tettrekészség erejével
Maradjunk távol a zavarodottságtól.

 

 Feng Shui tanfolyam 43

" Kizárólag az emberek képzeletében talál minden igazság hatékony és tagadhatatlan létezésre. A művészet, valamint az élet legfőbb irányítója a képzelet, és nem a kigondolás. "
Joseph Conrad

 

 Földsugárzás felmérés 54

Szépség:
Levendulaszín rózsák
Megtestesült illat,
A hajnal püspöki színe,
Feltáruló szellem.

 

 Feng-Shui tanfolyam 66

"Ha nem akarod, hogy titkodat megismerje az ellenség, ne mondd el a barátaidnak."
Benjamin Franklin

 

 Feng-Shui oktatás 4
"

Barátom csak az lehet, aki a legmélyebb szinten együtt rezeg velem. Mert ez több mint a vérségi vagy bármiféle érzelmi kapcsolat. Ez valami olyan sejtelem, mintha egy helyről jöttünk volna, s ezért a barátom számomra világon a legismerősebb ember."
Müller Péter

 

 Feng-Shui oktatás 23

A természetben minden változik, keletkezik és elmúlik. A bölcs hangját sem hallod mindig, ahogy a vad vihar sem tombol örökké. A mennydörgést csönd követi s a sötét nyomán mosolyog a szivárvány.

 

 Földsugárzás felmérés 25

Olyan ember akarok lenni, akire szívesen emlékeznek, nemcsak egyszerűen emlékeznek.

 

 

 Földsugárzás védelem 55

Az fogja eldönteni sorsodat, hogy miként döntesz arról, mire összpontosítasz, mit jelentenek számodra a dolgok, és mit fogsz tenni értük.

 

 Feng Shui oktatás 30

Abban a percben, amelyben új döntést hozol, az életed számára új okot, hatást, irányt és úti célt hozol mozgásba. Szó szerint elkezded megváltoztatni az életed a döntéshozás pillanatával.

 

 Feng Shui tanácsadás 93

"Amerre jársz,
a levegő megkéjesül,
megfinomul, s miként dicsfény
a szent köré
testedhez fényköddel borul."
Babits Mihály

 

 Feng-Shui tanácsadás 86

Az emberek nem véletlenszerű teremtmények; mindennek, amit teszünk, oka van. Lehet, hogy nem vagyunk tudatában ennek az oknak, de kétségkívül létezik valamilyen hajtóerő minden emberi viselkedés mögött. Ez az erő kihat életünk valamennyi területére.

 

***** Feng-Shui felmérés & tanácsadás : 2000 Ft/szoba + kiszállás + áfa ***** Radiesztézia/Elektroszmog felmérés & tanácsadás 1000 Ft/ szoba + kiszállás + áfa *****

 
Feng Shui Radiesztézia Asztrológia
 

Virágok, Növények, Kertészet, Növény dekoráció

 
 


A növények a környezetünkben két helyen jelennek meg:
1./ lakó vagy munka környezetünk
2./ kertünk
A Feng-Shui a növényeket nagyon fontosnak tartja, ugyanis, a növények által CSI-ben gazdagabbá tudjuk tenni lakó és munka környezetünket, továbbá a kertünket. A Feng-Shui szerint a CSI-ben gazdagabb helyek kedvezőbbek az ember számára. A növényeknek köszönhetően vidámabb és ünnepélyesebb lehet otthonunk és kertünk. Ismerkedjen meg a növényekkel és gondozásukkal, hogy szebbé, látványosabbá és CSI-ben gazdagabbá tudja tenni a lakó vagy munka környezetét, kertjét.Kertészeti ötletek

Vidám Kerti Talicska


Szeretné, a kertjében színes kankalinok üdítő látványát egy mozgatható fakerekes talicskában élvezni? A kankalinok töretlen népszerűségének kézenfekvő oka van, hihetetlenül sokféle és egyben élénkszínű változatban ültethető a szabadban már télen és tavasszal. Nyári vidám színpompát varázsolhat a kankalinok segítségével a kertjébe. A képen látható talicskába a Primuka acaulis csodaszép példányait láthatja. A kankalinok átlagosan 15 cm-nél magasabbra nem nőnek, viszont könnyen előfordul, hogy 25 cm szélesen elterülnek. A talicskát félárnyékos helyre kell állítani, például egy fa alá.
Előkészítés, ültetés:
1./ lépés:
Kezelje a talicska fa anyagát kertészetekben használatos, a növényekre ártalmatlan gombaölő és konzerváló szerrel. Fúrjon vízelvezető lukakat a talicska aljába. Egy vastag, fekete műanyagzsákot vágjon fel, és helyezze a talicska aljára. A zsákot úgy tegye be a talicskába, hogy az oldala is védve legyen. Szöggel erősítse a talicska oldalához, hogy ne mozduljon el. A vízelvezető furatoknál lukassza ki a zsákot.
2./ lépés:
Töltse fel a talicskát agyaggolyókkal kb. 5 cm mélységig. Az agyaggolyók felszívják a virágföldből a fölösleges nedvességet, és víztartó réteget képeznek a növény gyökerei számára.
3./ lépés:
Tőzegalapú virágfölddel töltse fel a talicskát a felső szélétől számított kb. 10 cm magasságig. Kézzel nyomkodja le, vigyázva, hogy ne tömörítse össze túlságosan. Szedje szét tövekre a kankalinokat.
4./ lépés:
Úgy rendezze el a virágokat a talicskában, hogy a színek harmonikusan keveredjenek. Annak ellenére, hogy véletlenszerű színhatásra törekedjen, szimmetrikus sorokba rendezze a kankalinokat, hogy ne maradjanak lyukak a talicska széleinél.

Növény dekorációs ötletek

Növénydekorációs ötlet

Ajtó:
A Feng-Shuiban nem kedveljük az éles szegletek, és sarkok által létrehozott tér-feszültségeket. Jó megoldás lehet egy fonott kosárban elhelyezett cserépből, borostyánt futtatni a sarok élhatásainak lágyítására. A hosszú rúdon felfuttatott növény vékony drótokon kúszik végig a mennyezet és az oldalfalak találkozása mentén. Borostyánt és más kúszónövényeket úgy is futtathat, hogy a levelek eltakarják a virágtartó széleit.

Virág-dísznövény

Borbolya

Berberis x lologensis Apricot Queen


Annak ellenére, hogy a Borbolya-félékből bőséges a választék, a legtöbbjük kifejlett korában túl nagy ahhoz, hogy dézsában nevelje. A fiatal növények azonban olyan bőségesen ontják a virágokat, hogy érdemes megpróbálkozni a nevelésével, különösen mivel tavasszal a legtöbb más cserjénél korábban virágzanak. A kifejletten közepes termetű megnövő, bokros Borbolya a természetben előforduló gyönyörű alapfajokból - B. darwinii és B. linearifolia - keresztezett hibrid amelyet Argentínában nemesítettek az 1920-as évek vége felé. Az Apricot Queen névre keresztelt változat tavasz közepétől tavasz végéig ontja rengeteg virágát, amelyet a szorosan növő, magyalszerű örökzöld levelek jól egyensúlyoznak. A Borbolya< tövisei nem túl veszélyesek.

Hőmérséklet:
Az Apricot Queen tökéletesen ellenálló és fagytűrő. Ennek ellenérre, ha a hőmérséklet rendszeresen -15°C alá süllyed, a növény elpusztulhat. Erdei növényként az alacsonyabb hőmérsékletet kedveli, ezért ne tegye olyan helyre, amely túlságosan felmelegedhet.

Napfény:
A többi örökzöld Borbolyához hasonlóan az Apricot Queen is árnyékos helyen fejlődik a legszebben. Óvja a közvetlen napsugárzástól.

Öntözés:
Növekedéskor sok vizet igényel. Bőségesen és rendszeresen öntözze, csak akkor csökkentse a víz mennyiségét, ha a hőmérséklet az évszakhoz képest hűvössé válik. Ügyeljen rá, hogy a gyökerek körül a talaj állandóan nyirkos legyen. A kifejlett növények mohó, nedvességet kereső gyökerei teljesen átjárják a földjüket, így túl kevés föld marad a nedvesség tárolására, ezért előfordul, hogy naponta kétszer is meg kell öntözni a növényt. Ez a hibrid elviseli a lúgos vizet.

Páratartalom:
Mivel az Apricot Queen a szabadban nevelt növény, nem kell gondoskodnia a páratartalom növeléséről.

Tápoldat:
Tavasszal műtrágyázza általános növénytáppal. Ne vigye túlzásba a tápoldatozást, mivel nem kívánatos, hogy a növény túl nagyra nőjön.

Ültetés:
Minden tavasszal virágzás után ültesse át a kis növényeket jó vízelvezető virágföldbe. A föld súlyánál fogva azt is biztosítja, hogy a dézsában nevelt nagyméretű növények stabilabban álljanak. A nagyobb növények esetében elég felszíni talajcserét végezni. Átültetéskor ajánlatos kesztyűt viselni. Rendszeres metszést általában nem igényel. Virágzás után metssze meg, hogy kialakítsa a formáját, s egyúttal az öreg és beteg hajtásokat is vágja le.

Levél-dísznövények

Csüngő Csokrosinda

Chlorophytum Comosum Vittatum


A Csüngő Csokrosinda remek növény kezdők számára. Jóformán elpusztíthatatlan, a hőmérsékletre nem különösebben érzékeny, vagyis hidegben és melegben is szépen fejlődik. A növény ráadásul bőségesen neveli "kicsinyeit", amelyeket elültetve barátoknak vagy rokonoknak lehet ajándékozni. A növényt függőkosárba telepítse, hogy a leomló levelek szépen érvényesüljenek. Cserépbe ültetve más szobanövényekkel együtt, kompozícióban mutat a legszebben. A tarka levelek szép hátteret alkotnak más levéldísznövények számára. A képen látható fajta levelén fehér csík húzódik végig. A növény néha vékony száron ülő, apró, csillag alakú virágokat is hoz.

Hőmérséklet:
A Csüngő Csokrosinda jól tűri s hideget, még az 5°C-os hőmérsékletet is elviseli, ha a földje száraz. A más szobanövények számára túl magas hőmérsékletet is jól bírja.

Napfény:
A Csokrosinda a világos, tűző naptól védett helyeket kedveli. Ha nincs elég fény, a levelek tarkasága meghalványul.

Öntözés:
A növekedési időszak alatt öntözze a növényt bőségesen, de két öntözés között hagyja a földet csaknem teljesen kiszáradni. Tél folyamán a növény kevesebb vízzel is beéri.

Páratartalom: A páratartalom nem lényeges tényező a növény számára. Az átlagosnál magasabb hőmérséklet esetén alkalmanként permetezze be a leveleket.

Tápoldat:
A növekedési időszak alatt háromhavonta adjon a Csokrosindának szobanövény-műtrágyát. Télen nem igényel tápanyag utánpótlást, és a frissen átültetett növényeket sem kell trágyázni.

Ültetés:
A cserepét kinőtt növényt ültesse át. A Csokrosindát gyakran kell átültetni, mivel a megfelelő körülmények között igen gyorsan fejlődik. Jó vízelvezető, földalapú ültető közeget használjon. A fagyveszély elmúltával dézsában, cserépben vagy a szabadba is kiteheti a Csokrosindát. E mutatós növény remekül illik a kinti ágyásba ültetett egynyári dísznövényekhez.

M.I.K.M.P.

Támogatók

Barkó Judit
Kommunikációs
Tréning


Egyiptomi Főpapok
Jóstemploma


FACEBOOK
Gestalt Asztrológia


FACEBOOK
LUCAVIZIO
Vizuális Műhely


FACEBOOK
PanArom
Natúrkozmetika


FACEBOOK
Vanilla Day Spa


Amaryllis Decor

FACEBOOK
Műkedvelő Hedonista


BLOG
Lang Viktória
Enterior


Gestalt Asztrológia

BLOG
Műkedvelő Hedonista


FACEBOOK
Davidato Asia


FACEBOOK
Amaryllis Decor


Lang Viktória
Enterior


Vanilla Day Spa

Sárik Péter
Jazz Zenész


Medical Taping
Izület és Izom
Ragasztás


Feller Adrien
PanArom
Natúrkozmetika